Kinderautostoeltjes groep 2/3

3-12 jaar

15-36 KG

100-135/150 CM

Nania Groep 2/3 autostoeltjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 15 tot 36 kg. Dit is vanaf ongeveer 3 jaar tot maximaal 12 jaar, afhankelijk van hoe snel je kindje groeit.

De autostoeltjes in deze categorie worden met de rijrichting mee in de auto geplaatst worden.

 

De groep 2/3 autostoeltjes van Nania worden - op een uitzondering na- met de 3-punts autogordel vastgezet. Je kindje zelf zit ook vast in deze gordel.

 

Wanneer je overstapt van een peuterautostoeltje naar een kinderautostoeltje verschilt per kind. Zodra de schouders van je kindje 2 cm. boven de hoogste (bovenste) gordel opening uitsteken, is je kindje te groot voor het peuterautostoeltje en zijn ze groot genoeg om over te stappen naar een kinderautostoeltje. Let altijd goed op het gewicht en de lengte die bij het nieuwe autostoeltje worden aangegeven.

 

In Nederland ben je verplicht om je kindje in een goedgekeurd kinderzitje te vervoeren totdat ze 135 cm lang zijn. In enkele andere Europese landen is dit zelfs 150 cm.

Zitverhogers vallen ook in de categorie groep 2/3 autostoelen en mag je dus ook gebruiken zodra je kindje 15 KG of zwaarder is. De zitverhoger biedt echter geen zijwaartse bescherming die een kinderautostoel wel biedt. In de nabije toekomst zullen de regels omtrent het gebruik van een zitverhoger steeds strenger worden. Al sinds januari 2017 mogen fabrikanten geen nieuwe zitverhogers meer ontwikkelen voor kinderen kleiner dan 125 cm. De Nania zitverhogers voldoen echter nog aan de actuele ECE R44/04 wet- en regelgeving. Wel raden wij aan een zitverhoger pas te gebruiken als je kindje 22 KG of zwaarder is. 

Alle Nania kinderautostoeltjes Groep 2/3 zijn getest en goedgekeurd volgens de wettelijke ECE R44/04.

Onze collectie Groep 2/3 autostoeltjes 

Twijfel over welk autostoeltje u nodig heeft. Lees dan hier verder!