Doorgroei autostoeltjes groep 1/2/3

3-12 jaar

15-36 KG

100-135/150 CM

Nania Groep 1/2/3 autostoeltjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 tot 36 kg. Dit is vanaf ongeveer 1 jaar tot maximaal 12 jaar, afhankelijk van hoe snel je kindje groeit.

De autostoeltjes in deze categorie worden met de rijrichting mee in de auto geplaatst worden.

 

De groep 1/2/3 autostoeltjes van Nania worden met de 3-punts autogordel en/of met ISOFIX bevestiging vastgezet. Je kindje zelf zit vast in deze gordel. Op latere leeftijd is het interne tuigje te verwijderen en zit je kindje vast in de 3-punts autogordel.

 

Ondanks dat het stoeltje al vanaf 9 KG gebruikt mag worden, is het niet aan te raden het zitje dan al voor lange afstanden te gaan gebruiken. Het autostoeltje heeft immers geen slaapstand. Voor kortere autoritten, een tweede auto of voor de oppas opa's en oma's is dit een zeer geschikte autostoel voor dagelijks gebruik.

 

Let altijd goed op het gewicht en de lengte die bij het nieuwe autostoeltje worden aangegeven.

In Nederland ben je verplicht om je kindje in een goedgekeurd kinderzitje te vervoeren totdat ze 135 cm lang zijn. In enkele andere Europese landen is dit zelfs 150 cm.

Nania heeft een breed assortiment groep 1/2/3 meegroei autostoelen. Alle Nania kinderautostoeltjes Groep 1/2/3 zijn getest en goedgekeurd volgens de wettelijke ECE R44/04.

Onze collectie Groep 1/2/3 autostoeltjes