Autostoelen

welk autostoeltje heeft u nodig?

Voordat u een autostoeltje gaat kopen dient u met een aantal zaken rekening te houden.

 

Het van belang dat uw kind reist in een veilig en goedgekeurd autostoeltje vervoert conform de Europese EE R 44.04 (of R 44.03) of the nieuwe I-Size keuring R129. Op de autostoel staat altijd een E label dat aangeeft vermeld volgens welke norm de autostoel is goedgekeurd.

Gewicht en lengte van uw kindje dienen overeen  te komen met de met de ECE groep waarvoor het autostoeltje is ontwikkeld. Het is dus aan te raden dat u weet hoe zwaar en hoe lang uw kindje is.

Het autostoeltje moet altijd correct bevestigd worden. Raadpleeg daarom altijd de gebruiksaanwijzing voor de juiste bevestigingswijze. Van de meeste autostoelen bieden wij ter ondersteuning extra video's aan ter ondersteuning bij het juist bevestigen van het autostoeltje.

 

Er worden diverse typen autostoeltjes te koop aangeboden. Deze autostoeltjes worden ingedeeld in verschillende categorieën waarbij het gewicht en de lengte van het kind van belang is. De leeftijdsgroepen van autostoeltjes zijn altijd een indicatie, gewicht en lengte bepalen uiteindelijk welk autostoeltje het meest geschikt is.

De nieuwe I-Size autostoelen zijn zo ontwikkeld dat kinderen minstens tot 15 maanden tegen de rijrichting in vervoerd kunnen worden. 

De meeste autostoelen zijn universeel en worden door middel van de 3-punts autogordel of middels de ISOfix aansluiting in de auto bevestigd.

ECE Groep indeling

Welke autostoel heeft u nodig?

Het kan voorkomen dat een autostoeltje in meerdere groepen valt. Een stoeltje met een ECE goedkeuring voor Groep 0+1 is dus geschikt voor kinderen met een gewicht van 0 tot 18 kg en een autostoeltje Groep 1+2+3 is dus geschikt voor kinderen met een gewicht van 9 tot 36 kg. 

Bij I-Size autostoelen wordt veelal de geschikte lengte van het kindje aan gegeven. Het is dus van belang dat als je een autostoel gaat kopen, je weet hoe zwaar en hoe lang je kindje ongeveer is.

NANIA AUTOSTOELEN: EUROPEES, VEILIG EN INNOVATIEF